lauantai 7. huhtikuuta 2012

Pääsiäisen viettoa ja mangojäädykettä

Ihanaa minilomailua näin pääsiäisen aikaan perheen kanssa. Metsäretkiä, futista (joka kuuluu perheemme elämään tiiviisti oli vaikka joulu tai tavallinen torstai..), lähisukulaisten tapaamista..

Tein pääsiäisaterialle jälkiruoaksi mangojäädykkeen. Suosin näitä helppoja & nopeita reseptejä ja tämäkin osoittautui sellaiseksi, hieman muuntelin alkuperäistä, netistä löytämääni. Tässä resepti sitä kyselleille:

Mangojäädyke

4 kpl kananmunan keltuaista
1,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
4 prk mangososetta (Piltti tai Semper)
2 kiwihedelmää / ananaspaloja / tuoretta tai pakastemangoa koristeiksi

Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kermavaahto eri kulhossa. Lisää keltuais-sokerivaahtoon mangosose. Sekä kermavaahto varovasti nostellen. Laita jäädykemassa esim. tavalliseen kakkuvuokaan, joka on huuhdeltu kylmällä vedellä. Itse käytin Tupperin rengasvuokaa, johon tämän massan määrä oli juuri sopiva. Peitä jäädykeastia ja laita pakastumaan pakastimeen mielellään seuraavaan päivään. Tarjolle laitettaessa ota jäädyke pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoamista. Kumoa jäädyke tarjoilulautaselle. Jos jäädyke ei irtoa astiasta, kasta astia kuumassa vedessä, sitten varmasti irtoaa. Koristele jäädyke esim. kiwihedelmillä, mangon tai ananaksen paloilla. Sitten vain nautiskelemaan!

Enää kaksi viikkoa kevään odotetuimpaan tapahtumaan, Intohimona Skräppäys 2012:een!

Mukavaa pääsiäistä kaikille!

1 kommentti:

Ansku kirjoitti...

Ihanan näköistä herkkua!Täytyypi kokeilla joskus..