torstai 13. tammikuuta 2011

Sydämiä, kelloja ja kirjaimia uunissa

Niin hauskaa se olikin kuin otsikko antaa ymmärtää! Ostin Amalian myymälästä valkoista ja kirkasta (mustaakin saa) A4-kutistemuoviarkkeja. Leimasin kutistemuovilevyille sydämiä, prinsessan kruunuja, kellotauluja ja kirjaimia StazOn-leimasintyynyn Jet Black -värillä. StazOn on liotinpohjainen muste. Väritin sydämet ja kruunut ProMarker -tusseilla. Kannattaa värittää melko vaaleilla sävyillä, sillä kun kuviot paistetaan uunissa, ne pienenevät noin 4-5 kertaa pienemmiksi ja paksummiksi, joten väritkin tummenevat. Jos haluaa kuvioon reiän (tehtäessä esim. riipus tai avaimenperä), reiästä pitää tehdä tarpeeksi suuri, sillä sekin kutistuu uunissa. Sitten leikkasin kuviot kutistemuoviarkista, laitoin ne pellille leivinpaperin päälle ja työnsin uuniin noin 175 asteeseen muutamaksi minuutiksi. Kannattaa seurata paistumista, etteivät kuviot kärähdä. Kuviot ovat tosi kuumia juuri uunista otettua ja ne ovat muotoiltavissa muutaman sekunnin ajan. Alla kuva ennen uunia. Keskellä on tulitikku, jota en suinkaan laittanut uuniin :) Se on vain koon vertailua varten:

Kuviot käpristyivät ja vähän ajan päästä oikenivat uunissa paiston aikana. Lapsillani oli hauskaa, kun ihmettelivät, mitä äiti paistelee uunissa:
Ja, valmista tuli! Värit tummenivat kivasti ja varsinkin kirjaimista tuli tosi söpöt. Sydämet voi laittaa vaikka ystävänpäiväkorttiin, kruunut laitan prinsessamme skräppisivuille ja kirjaimet onnittelukortteihin. Sydämiin ja kruunuihin tietenkin ensin vähän glitteriä :)
Tämä oli helppoa ja hauskaa! Suosittelen kokeilemaan, lastenkin kanssa helppoa, mutta paistamiseen tarvitaan aikuisen apua.

2 kommenttia:

Auli kirjoitti...

Ihania! Mäki haluun!

Taija kirjoitti...

Amaliassa on Kutistemuovi skräppäyksessä ja korteissa -kurssi keskiviikkona 16.3. klo 18 - 21. Vilkaise Amalian blogista!

http://amalianaskartelut.blogspot.com/2011/01/amalian-kursseja-kevaalle-2011.html