tiistai 18. kesäkuuta 2013

Askartelu- ja käsityötuliaisia Tallinnasta

Kävin Tallinnassa viime viikonloppuna. Olin etukäteen surffaillut monissa blogeissa ja tehnyt reittisuunnitelman, missä kaikkialla askartelu- ja käsityökaupoissa kävisin. Mm. Amalian blogista sain hyviä ideoita, myös tästä postauksesta. Suunnittelin käyväni näissä, ja kävinkin: käsityötukku Karnaluks, Galerii Mix, Abakhan Fabrics sekä kauppakeskus Rocca-al-Maressa Kuns & Hobi Galerii ja Koduextra. Löysin pientä kivaa:
Pitsejä Karnaluksista

Kudetta 800 gr ja virkkuukoukku nro 10 Karnaluksista. Niistä ei tullut kuvaa, kun virkkasin samantien tämän korin, ohje alla.

Leimasimia Galerii Mixistä

Leikkureita, paperikko, Promarker-tusseja, kakkupapereita, pikkuleimasimia ja puolihelmiä löytyi Kuns & Hobi Galeriista
Virkattuun koriin olin löytänyt ohjeen jo aiemmin, projekti vain odotti työvälineitä. Ne löysin siis Karnaluksista, käsityöläisen taivaasta. Nauhoja, lankaa, kutimia, virkkuukoukkuja, nappeja, vetoketjuja.. onneksi en ole täysin hurahtanut ompeluun ja neulomiseen (vielä??), joten en ihan hulluksi tullut vaan löysin ne, mitä olin Karnaluksiin mennyt etsimäänkin :)

Koriini (halkaisija 23 cm) sovelsin kahta ohjetta:
- tätä käytin perusohjeena, paitsi yläreunaa en virkannut enää piilosilmukoilla (ohjeen kohta 11) vaan jätin kohdan 11 pois
-ja tästä luin ohjetta korin alareunaan (ison korin ohjeen 8. krs).
Näitä voisi tehdä lisää, sen verran helppoa oli!

4 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Voi että, miten ihania ostoksia!

Vilimarika kirjoitti...

Ihania ostoksia! Hintahaitari olisi kiinnostavaa. Itsellä ei ole kokemuksia jorpakon tuolta puolen kaupoista, joten sillä ihan.

Taija kirjoitti...

Vilimarika: Muistelin ostamieni tarvikkeiden hintoja.. Virkkuukoukku maksoi alle euron, kude n. 4,5 euroa/kg, pitsit alle eurosta n. 3 euroon per metri. Pitsejä oli siellä satoja erilaisia ja eri värisiä, hinnat yleensä kyllä paljon halvempia kuin tällä puolen jorpakkoa. En ehtinyt kaikkia pitsejä edes tutkia, mutta jäipähän sitten seuraavaan kertaan jotain uutta etsittäväksi :)

Taija kirjoitti...

Askartelutarvikkeet maksoivat ihan saman verran kuin täälläkin, eipä se niin suosittua taida Virossa ollakaan kuin "perinteiset" käsityöt.